Game Bureau

De Black Box is onderdeel van Gajes in de Bajes. Gajes in de Bajes creëert games in alle soorten en maten. Voor kleine of grote groepen, volwassenen of kinderen het kan allemaal. Puur als amusement of competentie gerichte games. Analoge games met digitale elementen. Met of zonder coach om achteraf een sterk onderbouwde terugkoppeling te geven. Alles is mogelijk! Hieronder is het portfolio van de Gajes in de Bajes te vinden. Voor meer informatie, kijk op onze website of stuur een mail.

Escape room Gajes in de Bajes

De escape room van Gajes in de Bajes bevindt zich in de oudste gevangenis van Nederland, aan het Wolvenplein in Utrecht. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde ontnapping van Gerrit Boef, in deze gevangenis. We beschikken over 3 identieke escape rooms zodat je de uitdaging aan kan gaan met je collega’s, vrienden of familie. Onze escape room is te spelen met 3 tot 6 personen. Je kan dus met 18 mensen tegelijk het spel spelen! Laat je opsluiten door onze bewaker en probeer binnen 60 minuten te ontsnappen. Als het Gerrit lukte, lukt het jou toch ook?

Spellen op maat

IJsbreker op je evenement (Betaalzender HBO)

Voor diverse opdrachtgevers hebben we spellen op maat ontwikkeld, gebouwd en uitgevoerd. Voor de betaalzender HBO hebben we, geheel in thema en stijl voor de première van hun nieuwe serie ‘The Night Of’, een spel gerealiseerd. In 1,5 uur hebben we meer dan 120 bezoekers opgesloten in de voormalige isoleercellen. Binnen 8 minuten moesten ze zien te ontsnappen.

Competentiegerichte en custom-made games (Gemeente Utrecht)

Voor de gemeente Utrecht hebben we een volledig nieuw spel gemaakt. Zij organiseerden in de aanloop naar de veranderende omgevingswet een festival voor alle medewerkers van de gemeente. Speciaal hiervoor hebben we het spel ‘We Build this City’ ontwikkeld. Een op een escape room gebaseerd bordspel waarin 5 groepen tegen elkaar strijden en samenwerken om de perfecte stad te creëren.

Storytelling door spel voor jeugd (Blauwvinger Rally)

Voor de Blauwvingerrally in Zwolle hebben we een spel ontwikkeld en gebouwd. Onder het motto: ‘Een dag niet ziek’ heeft de stichting als doel om voor (chronisch) zieke kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar een bijzondere, exclusieve, culinaire, autorit te organiseren. Wij bouwden een ‘flipperknikkerbaan’ van 1,5 bij 5 meter. Het was fantastisch om hier een bijdrage aan te mogen leveren!

gamedesign deblackbox escaperoom event energizer

Gajes in de Bajes en Onderwijs

In samenwerking met ROC Midden Nederland Creative College geven wij masterclasses aan studenten. Deze studenten volgen de Escape Class waarin zij een camper ombouwen tot escape room.

Voor het ROC van Amsterdam, Aiport College hebben wij vorm en invulling gegeven aan het keuzedeel: Inspelen op innovatie. Middels gamification proberen wij de motivatie van de studenten te stimuleren. Tegelijkertijd wordt de samenwerking en onderlinge verbondenheid vergroot.                                                  

Gajes in de Bajes in onderwijs ROC midden nederland MBO

Workout

Bootcamp voor on- en inspanning

Op de binnenplaats van de gevangenis organiseerden de wij een Bajes Bootcamp Battle. In samenwerking met InVorm lieten we 2 bendes tegen elkaar strijden. The Blue Bloods en The Black Bandits streden tot ze niet meer konden. De bewakers hadden een hele zware straftraining voorbereid voor de gedetineerden. Zie hier het resultaat!